Na podstawie zarządzenia nr 8/2023 Dyrektora Szkoły Podstawowej nr 3 im. Polskich Olimpijczyków z dnia 24 sierpnia 2023 informujemy, że od dnia 4 września 2023 roku opłata za obiad wynosi 6,00zł.
Wartość obiadu została zwiększona tytułem wzrostu kosztów produktów zużytych do przygotowania posiłku- wsadu do kotła.
REGULAMIN STOŁÓWKI SZKOLNEJ W SZKOLE PODSTAWOWEJ Nr.3 im. POLSKICH OLIMPIJCZYKÓW W CIECHOCINKU
- Stołówka jest miejscem spożywania posiłków przygotowanych przez pracowników kuchni szkolnej dla uczniów i pracowników szkoły.
- Do korzystania z posiłków w stołówce szkolnej uprawnieni są ;
a/ uczniowie wnoszący opłaty indywidualne
b/ uczniowie, których dożywianie dofinansowuje MOPS
c/ pracownicy zatrudnieni w szkole, którzy wnoszą opłaty na wydzielony rachunek szkoły
- Posiłki wydawane są w godzinach od 11.05 do 13.40 według wywieszonego harmonogramu.
- Z posiłków można korzystać wyłącznie w stołówce szkolnej ,szkoła nie prowadzi sprzedaży na wynos.
- W stołówce szkolnej podczas wydawania posiłku mogą przebywać wyłącznie osoby spożywające posiłek wraz z nauczycielem dyżurującym.
- Po spożyciu obiadu brudne naczynia należy odnieść do wyznaczonego okienka.
- W stołówce szkolnej uczeń powinien ;
– spokojnie poruszać się
– zachować porządek przy odbiorze dania oraz przy oddawaniu naczyń
– zachowywać się w sposób kulturalny, cicho i spokojnie spożywać posiłek
– zostawić po sobie porządek
- O nagannym zachowaniu ucznia w stołówce będzie poinformowany wychowawca, rodzice oraz dyrektor szkoły.
Do pobrania: deklaracja na obiady
Procedura wykupu obiadu
OPŁATA ZA
OBIADY W MIESIĄCU PAŹDZIERNIKU
6zł x 21 dni = 126,00zł
Wpłaty prosimy dokonywać
do 10 października
na konto szkoły
KDBS/F Ciechocinek
20 9550 0003 2008 0091 6617 0001
W tytule przelewu wpisujemy : imię i nazwisko dziecka /klasę/miesiąc
Zapisy na obiady/rezygnacje u Intendentki (kuchnia)
M e n u:
Poniedziałek 06.10.25
Brokułowa z ziemniakami (seler, mleko, gluten)
Risotto z ryżem (gluten), owoc
Woda min,
Wtorek 07.10.25
Ogórkowa z ryżem (seler, mleko, gluten)
Pulpet w sosie pieczarkowym,gotowana fasolka szparagowa z masłem (mleko)
Ziemniaki z koperkiem, woda min,mus
Środa 08.10.25
Kalafiorowa z ziemniakami(seler, mleko, gluten)
Łazanki z kapustą kiszoną, kiełbaską i boczkiem (gluten),
Woda min, owoc
Czwartek 09.10.25
Kwasek z makaronem (seler,gluten,mleko)
Karkówka w sosie własnym, sałata lodowa z jogurtem (mleko)
Ziemniaki z koperkiem, woda min.
Piątek 10.10.25
Buraczkowa z makaronem (seler, mleko, gluten)
Smażony filet z miruny,surówka z kiszonej kapusty ze szczypiorkiem, marchewką, jabłkiem
Ziemniaki z koperkiem, woda min.
Oznaczenia alergenów występujących w produktach (nazwa)
Godziny wydawania obiadów
Godzina |
11.30-11.45 |
12.30-12.45 |
13.30-13.45 |
Poniedziałek |
1c 2a,2b 4a 7a 7b |
3a,3b 5b 6b 8a |
1a, 1b 4b 5a 6a |
Wtorek |
1a,1b 2b 6a |
3a,3b 4a,4b 5a,5b |
1c 2a 6b 7a,7b 8a |
Środa |
1a,1c,1b 2a 3b |
2b 3a 5a,5b 6a,6b |
4a,4b 7a,7b 8a |
Czwartek
|
1c 2a,2b 6a,6b |
1a,1b 3a 4a 5a,5b |
4b 8a |
Piątek |
1b,1c 2a,2b 3b |
3a 4a,4b 6a,6b 7a,7b 8a |
5a,5b 8b |